Reseptit

Keikauskakku raparperista

Keikauskakku on klassikko, joka tällä kertaa tehdään raparpereista.
Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperit

  • 100 g raparperia
  • 2 rkl sokeria

Kakkupohja

  • 8 munaa
  • 220 g (2 ½ dl) sokeria
  • 220 g voita
  • 220 g (reilu 3 dl) vehnäjauhoa
  • 0.5 rkl leivinjauhetta

Fariinisokerikiille:

  • 100 g (1 ½ dl) fariinisokeria
  • 80 g voita
  • 2/3 rkl vettä

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Paloittele raparperit 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää sokeri ja anna mehustua yön yli. Erottele kakkupohjaa varten keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja sulatettu voi. Sekoita kolmannes valkuaisvaahdosta voi-keltuaisseoksen joukkoon.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele siivilöidyt jauhot kakkutaikinaan nuolijaa apuna käyttäen. Kääntele lopuksi jäljellä oleva valkuais-sokerivaahto joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.

Ruskista kiillettä varten voi kasarissa pähkinänruskeaksi (beurre noisette). Ota kasari liedeltä.

Lisää fariinisokeri ja vesi voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Annostele fariinisokerikiille ison kakkuvuoan pohjalle tai tee annospiiraita vaikkapa silikonisiin paistovuokiin.

Siivilöi raparpereista neste pois ja laita raparperit vuokaan/vuokiin kiilteen päälle. Lisää taikina ja paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tarjoa piiras vaniljajäätelön kanssa.

 

X