Reseptit

Keitetty hauki ja munakastike

Tarjoa keitetty hauki perunoiden ja kastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 ½ kg:n hauki
  • noin 1 ½ l vettä
  • 1.5 rkl suolaa
  • 1.5 rkl etikkaa
  • 1 sipuli
  • muutama kokonainen maustepippuri

kastike:

  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl siivilöityä keitinlientä
  • 2-3 keitettyä munaa
  • (hienonnettua ruohosipulia tai sipulinvarsia)

Valmistusohje

Suomusta, perkaa ja huuhdo hauki. Pane kala kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kala peittyy. Lisää suola, etikka, kuorittu sipuli ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.

Siivilöi 6 desilitraa keitinlientä.Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta ne. Lisää keitinliemi koko ajan hyvin sekoittaen suuruksen joukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna munat. Lisää ne kastikkeen joukkoon. Voit lisätä kastikkeeseen myös hienonnettua ruohosipulia taisipulinvarsia.

Nosta kala varovasti tarjolle. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kastikkeen kanssa.

X