Keitetty hauki ja munakastike
Tarjoa keitetty hauki perunoiden ja kastikkeen kanssa.
Ainekset
- noin 1 ½ kg:n hauki
- noin 1 ½ l vettä
- 1.5 rkl suolaa
- 1.5 rkl etikkaa
- 1 sipuli
- muutama kokonainen maustepippuri
kastike:
- 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 dl siivilöityä keitinlientä
- 2-3 keitettyä munaa
- (hienonnettua ruohosipulia tai sipulinvarsia)
Valmistusohje
Suomusta, perkaa ja huuhdo hauki. Pane kala kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kala peittyy. Lisää suola, etikka, kuorittu sipuli ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.
Siivilöi 6 desilitraa keitinlientä.Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta ne. Lisää keitinliemi koko ajan hyvin sekoittaen suuruksen joukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna munat. Lisää ne kastikkeen joukkoon. Voit lisätä kastikkeeseen myös hienonnettua ruohosipulia taisipulinvarsia.
Nosta kala varovasti tarjolle. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous