keitetty kukkakaali ja kananmunakastike
Reseptit

Keitetty kukkakaali ja kananmunakastike

Keitetty kukkakaali on kevyttä kasvisruokaa, joka kananmunakastikkeen avulla taipuu kokonaiseksi ateriaksi.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Keitetty kukkakaali

  • 1 kg kukkakaalia

Kananmunakastike

  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 1 dl hienonnettua vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Keitetty kukkakaali ja kananmunakastike tehdään helposti näin:

1. Keitä kukkakaalit miedosti suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi ja valuta. Keitä kananmunia noin 6 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna. Hienonna vaalea leipä veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja.

2. Laita öljy sekä valkosipuli kattilaan ja anna lämmetä. Lisää leipä ja suola. Anna hetki imeytyä ja lisää kananmuna sekä persilja. Lusikoi seos kukkakaalien päälle ja nauti.

Katso myös: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön

X