Reseptit

Keitetty parsa

Keitetyt parsat ovat terveellisiä lisukkeita esimerkiksi lihalle. Koita vaikkapa uunilohen kanssa.
Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g valkoista tai vihreää parsaa
  • 1 l vettä
  • 1 rkl merisuolaa
  • 2 sokeripalaa

Valmistusohje

Pane parsat laudalle ja kuori ne nupusta kiinni pitäen parsan- tai perunankuorimaveitsellä.

Leikkaa lopuksi kuiva tyvipää pois. Kiehauta vesi, suola ja sokeri ja keitä valkoisia parsoja siinä noin 8 minuuttia. Vihreille riittää yleensä 3 minuuttia.

Kokeile kypsyysastetta veitsenkärjellä. Valuta ja anna levähtää puhtaan pyyhkeen sisällä.

X