Reseptit

Keitetyt ahvenet

30.6.2019 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Keitetyistä ahvenista kokoat kesäisen tapaslautasen. Liemen voi käyttää vaikkapa kalakeiton raaka-aineeksi.

Ainekset

Keitetyt ahvenet:

2 l vettä
6-8 ahventa perattuna päineen
1/2 purjo
2 varsiselleriä
1 rkl mustapippuria
2 dl valkoviiniä tai
1 dl valkoviinietikkaa + 1 dl vettä
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja lisää mausteet, purjo ja sellerinvarret paloiteltuina. Lisää kalat varovaisesti poreilevaan veteen ja anna kevyesti kiehua, kunnes evät irtoavat ja liha on valkoista.

2. Anna kalat jäähtyä liemessä sen verran, että pystyt nostamaan ne valumaan. Poista nahka ja ruodot. Siivilöi kalan keitinliemi ja myös perkuussa tihkunut liemi talteen.

3. Tee liemestä esimerkiksi kesäinen kalakeitto lisäämällä joukkoon tuoretta pinaattia tai nokkosta. Lisää lopuksi puhtaaksi perattua kypsää kalaa.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme