Keitetyt ruotsalaiset lihapullat
Nappaa tästä ruotsalaisten lihapullien resepti.
Ainekset
- 300 g jauhettua vasikanlihaa
- 2 munaa
- 2 rkl korppujauhoja
- suolaa, valkopippuria
- lihalientä
Kastike
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kuohukermaa
- vahvaa ja makeaa sinappia
Valmistusohje
1. Sekoita taikina-ainekset keskenään ja vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä.
2. Kuumenna litra lihalientä ja laita lihapullat varovasti liemeen kypsymään. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Nosta pyörykät liemestä reikäkauhalla.
3. Sulata kastiketta varten voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja siivilöi päälle kuumaa keitinlientä. Anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Lisää kerma ja sinappi ja kuumenna kastike. Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Lihapulliin ei koskaan kuulu laittaa mitään korppujauhoa, kermaa tai ranskankermaa! Pelkästään hyvälaatuista paistijauhelihaa ja mausteita. 400g tulee noin 20 hyvänkokoista pyörykkää. Litra kiehuvaa lihalientä (kaksi kuutiota/litra) ja 10 pyörykkää kerrallaan kiehumaan…noin 5-10min ja lopuksi kaikki pyörykät paistetaan pannulla voissa, jonka jälkeen pannulla pyöräytetään kastike pyöryköille.
Kommentit
Lihapulliin ei koskaan kuulu laittaa mitään korppujauhoa, kermaa tai ranskankermaa! Pelkästään hyvälaatuista paistijauhelihaa ja mausteita. 400g tulee noin 20 hyvänkokoista pyörykkää. Litra kiehuvaa lihalientä (kaksi kuutiota/litra) ja 10 pyörykkää kerrallaan kiehumaan…noin 5-10min ja lopuksi kaikki pyörykät paistetaan pannulla voissa, jonka jälkeen pannulla pyöräytetään kastike pyöryköille.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous