781042-keitetyt-sinisimpukat.jpg
Reseptit

Keitetyt sinisimpukat

Kotiruokaa ajatellessa simpukat eivät välttämättä tule oitis mieleen. Ravintoloiden ohella simpukoiden valmistaminen onnistuu kuitenkin mainiosti myös kotona. Alla olevalla reseptillä onnistut varmasti.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg tuoreita simpukoita
  • 25 g voita
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • pari hyppysellistä merisuolaa
  • (tilkka pastista)
  • persiljaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Puhdista simpukat juoksevan veden alla ja poista parta. Heitä pois simpukat, jotka eivät kuorta kopautettaessa sulkeudu.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputut sipulit ja kuumenna hetki. Kaada viini kattilaan, lisää suola, pari persiljan- ja timjaminoksaa sekä tilkka pastista halutessasi. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää simpukat, ja kun liemi alkaa uudelleen kiehua, peitä kattila kannella. Keitä noin 3 minuuttia välillä kattilaa ravistellen.

3. Tuo simpukat tarjolle joko kattilassa tai tarjoa ne vadille aseteltuina.

X