Reseptit

Keitto paahdetuista kasviksista

13.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 sipuli
3 isoa valkosipulinkynttä
3 tomaattia
4 porkkanaa tai 1 iso bataatti
2 jauhoista perunaa
pala selleriä
3 rkl öljyä
suolaa
pippuria
1 l kana- tai kasvislientä
2 rkl sitruunamehua tai balsamicoa
tilkka hunajaa

Lisäksi:

ranskankermaa
tuoretta minttua ja/tai basilikaa

Valmistusohje

Kasvisten paahtaminen uunissa antaa kasviskeitolle hienon aromin ja syvän värin. Tee keiton seuraksi sahramilla maustettuja pikkusämpylöitä

  1. Kuori ja paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Kääntele öljy kasvisten sekaan ja mausta kasvikset suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kypsiksi. Sekoita kerran, pari paahtamisen aikana.
  3. Kaada kasvikset kuumina monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää puolet liemestä ja soseuta ainekset. Kaada keitto kattilaan ja lisää sen verran lientä että keitosta tulee sopivan sakeaa.
  4. Mausta keitto balsamicolla ja/tai sitruunamehulla, hunajalla suolalla ja pippurilla.

Katso myös:

Thaimaalainen porkkana-kookoskeitto
Kasviskeitto
Keltainen kasvisborssikeitto
Mangokeitto intialaiseen tapaan

Kotiliesi.fi: Paahdettu kasvissosekeitto

 

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *