Keitto paahdetuista kasviksista
Paahdetut kasvikset soseutat kätevästi myös keitoksi. Uunissa valmistetutuista kasviksista valmistettu keitto on hienon värinen ja maistuu aromikkaalta.
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 tomaattia
- 4 porkkanaa tai 1 iso bataatti
- 2 jauhoista perunaa
- pala selleriä
- 3 rkl öljyä
- suolaa
- pippuria
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 2 rkl sitruunamehua tai balsamicoa
- tilkka hunajaa
Lisäksi:
- ranskankermaa
- tuoretta minttua ja/tai basilikaa
Valmistusohje
Kasvisten paahtaminen uunissa antaa kasviskeitolle hienon aromin ja syvän värin. Tee keiton seuraksi sahramilla maustettuja pikkusämpylöitä
- Kuori ja paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Kääntele öljy kasvisten sekaan ja mausta kasvikset suolalla ja pippurilla.
- Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kypsiksi. Sekoita kerran, pari paahtamisen aikana.
- Kaada kasvikset kuumina monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää puolet liemestä ja soseuta ainekset. Kaada keitto kattilaan ja lisää sen verran lientä että keitosta tulee sopivan sakeaa.
- Mausta keitto balsamicolla ja/tai sitruunamehulla, hunajalla suolalla ja pippurilla.
Katso myös:
Thaimaalainen porkkana-kookoskeitto
Kasviskeitto
Keltainen kasvisborssikeitto
Mangokeitto intialaiseen tapaan
Kotiliesi.fi: Paahdettu kasvissosekeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous