Reseptit

Keksikorit

Täytä keksikorit vaahdoksi vatkatulla vanilliinikastikkeella ja tuoreilla marjoilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g voita tai margariinia
  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (125 mg) sahramia

täyte:

  • 2 ½ dl vaahdotettavaa vanilliinikastiketta
  • ½ l marjoja

Valmistusohje

Sulata voi tai margariini. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauhot, sahrami sekä jäähtynyt rasvasula. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Piirrä leivinpaperiin ympyröitä, joiden halkaisija on noin 10 cm. Levitä ohut ja tasainen kerros taikinaa ympyröiden sisään pellille.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia tai kunnes keksit saavat väriä. Nosta pohjat heti paistamisen jälkeen ylösalaisin käännettyjen mukien tai lasien päälle. Muotoile kauniiksi kupeiksi.

Irrota jäähtyneet kupit varovasti ja täytä ne vaahdoksi vatkatulla vanilliinikastikkeella ja tuoreilla marjoilla.

X