
Kelluvat saaret – Île flottante
Kelluvien saaren saattelemana voit päättää herkullisen ruokahetken. Île flottante on ranskalaisen keittiön klassiko, joka koostetaan kookosvaniljakastikkeesta, marengista ja kookoskaramellista.
Ainekset
Kookos-vaniljakastike
- 1 dl kermaa
- 1.5 dl täysrasvaista (luomu) kookosmaitoa
- 1/2 dl vaniljatangon siemenet
- 1 tähtianis
- 4 pientä keltuaista (tai 3 isoa, säästä valkuaiset marenkia varten)
- 40 g ruokosokeria (reilu 1/2 dl)
Marenki
- 4 valkuaista
- 0.5 dl hienokiteistä sokeria (noin)
- maitoa
Kookoskaramelli
- 1.5 dl ruokosokeria
- 0.5 dl vettä
- 0.8 dl täysrasvaista (luomu) kookosmaitoa
- 1 rkl normaalisuolaista voita
Valmistusohje
Kelluvat saaret – Île flottante – on klassinen, ranskalainen jälkiruoka. Kira Åkerströmin kelluvat saaret rakennetaan kookosvaniljakastikkeesta, marengista ja kookoskaramellista. Annos koristellaan paahdetuilla kookoslastuilla.
Kookos-vaniljakastike
1. Kiehauta kerma, kookosmaito, vaniljansiemenet ja tähtianis. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada puolet lämpimästä kermaseoksesta keltuaisvaahtoon ja kaada se sitten jäljellä olevaan kermaseokseen.
2. Lämmitä kastiketta matalalla lämmöllä kunnes se paksuuntuu ja on noin 82-asteista.
3. Kaada kulhoon ja jäähdytä. Tarjoile jääkaappikylmänä.
4. Tarjoile vaniljakastikkeen, marengin ja paahdettujen kookoslastujen kera.
Marenki
1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeria hiljalleen, kunnes kaikki sokeri on käytetty ja seos on kiinteää ja kiiltävää.
2. Tee seoksesta lusikalla palloja ja kypsennä niitä kuumassa (ei kiehuvassa) maidossa noin minuutin per puoli. Nosta marenkipallot reikäkauhalla ja valuta hetki talouspaperin päällä.
Kookoskaramelli
1. Kaada sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Älä enää sekoita, tai muuten sokeri kristallisoituu.
2. Anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja tuoksuu paahtuneelta. Varo kuitenkin polttamasta sokeria! Jos kattilan reunoille jää sokerikiteitä, reunoja voi sivellä poreilun aikana märällä pullasudilla.
3. Kaada joukkoon kookosmaito ja viimeistele voilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Pähkinäinen marenkitorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous