
Keltainen borssi
Keltainen borssikeitto saa hehkuvan värinsä keltajuuresta. Tarjoile keitto smetanan, ruohosipulin ja suolakurkun kanssa.
Ainekset
- 6 keltajuurta
- 1 sipuli
- 100 g varsiselleriä (yksi pieni varsi)
- 1 tl sokeria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- pari oksaa timjamia
- pari oksaa meiramia
- valkopippuria
- suolaa
- 1 l vettä
- 2 rkl margariinia tai voita
Lisäksi:
- 1 dl smetanaa
- ruohosipulia
- suolakurkkua
Valmistusohje
- Kuori sipulit ja keltajuuret. Hienonna sipuli ja varsiselleri. Lohko keltajuuret.
- Kuullota rasvassa kattilassa sipuli, varsiselleri ja keltajuuret.
- Lisää joukkoon sokeri, etikka, timjami ja meirami. Lisää vesi.
- Hauduta keltajuuret kypsiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Poista yrtin oksat. Tarjoile keitto smetanan, ruohosipulin ja suolakurkun kanssa.
LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl yrttituorejuustoa (rasvaa 13 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous