3.5.2012

Keltainen borssi

Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Keltainen borssikeitto saa hehkuvan värinsä keltajuuresta. Tarjoile keitto smetanan, ruohosipulin ja suolakurkun kanssa.

Ainekset

6 keltajuurta
1 sipuli
100 g varsiselleriä (yksi pieni varsi)
1 tl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
pari oksaa timjamia
pari oksaa meiramia
valkopippuria
suolaa
1 l vettä
2 rkl margariinia tai voita

Lisäksi:

1 dl smetanaa
ruohosipulia
suolakurkkua

Valmistusohje

  1. Kuori sipulit ja keltajuuret. Hienonna sipuli ja varsiselleri. Lohko keltajuuret.
  2. Kuullota rasvassa kattilassa sipuli, varsiselleri ja keltajuuret.
  3. Lisää joukkoon sokeri, etikka, timjami ja meirami. Lisää vesi.
  4. Hauduta keltajuuret kypsiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
  5. Poista yrtin oksat. Tarjoile keitto smetanan, ruohosipulin ja suolakurkun kanssa.

LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl yrttituorejuustoa (rasvaa 13 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi