Reseptit

Keltainen borssi

Keltainen borssikeitto saa hehkuvan värinsä keltajuuresta. Tarjoile keitto smetanan, ruohosipulin ja suolakurkun kanssa.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 keltajuurta
  • 1 sipuli
  • 100 g varsiselleriä (yksi pieni varsi)
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • pari oksaa timjamia
  • pari oksaa meiramia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1 l vettä
  • 2 rkl margariinia tai voita

Lisäksi:

  • 1 dl smetanaa
  • ruohosipulia
  • suolakurkkua

Valmistusohje

  1. Kuori sipulit ja keltajuuret. Hienonna sipuli ja varsiselleri. Lohko keltajuuret.
  2. Kuullota rasvassa kattilassa sipuli, varsiselleri ja keltajuuret.
  3. Lisää joukkoon sokeri, etikka, timjami ja meirami. Lisää vesi.
  4. Hauduta keltajuuret kypsiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
  5. Poista yrtin oksat. Tarjoile keitto smetanan, ruohosipulin ja suolakurkun kanssa.

LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl yrttituorejuustoa (rasvaa 13 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X