21.5.2012

Keltainen juuresvuoka

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 dl lanttukuutioita
2 sipulia
2 rkl hunajaa
8 porkkanaa
4 dl kermaa
4 munaa
1 dl perunajauhoja
veitsenkärjellinen muskottipähkinää
2 tl suolaa
valkopippuria

Valmistusohje

Keitä erikseen lanttukuutiot sipulisilpun kanssa ja erikseen porkkanat. Valuta ja survo juurekset, edelleen erikseen. Tarkoitus on tehdä kaksi sosemaista massaa.

Mausta lanttusurvos hunajalla ja sekoita joukkoon puolet kermasta, munista ja perunajauhoista. Lisää mausteeksi puolet suolasta sekä hiukan valkopippuria.

Sekoita loppu kerma, perunajauho ja munat sekä muskottipähkinä ja suola porkkanasurvoksen joukkoon.

Voitele pitkulainen kakkuvuoka ja levitä vuokaan pohjalle kerros lanttuseosta, sitten porkkanaseos ja loppu lanttuseos. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Kumoa hiukan jäähtyneenä tai tarjoa suoraan vuoasta juuri uunista otettuna.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *