Reseptit

Keltainen kasvisborssikeitto

Maukkain ruoka syntyy kasviksista. Tämä pätee myös keltaisessa kasvisborssikeitossa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 keltajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ juuriselleri
  • 600 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1.5 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Keltainen kasvisborssikeitto valmistetaan keltajuuresta, porkkanasta, palsternakasta, juuriselleristä, valkokaalista ja sipulista.

  1. Kuori ja raasta keltajuuret, porkkanat, palsternakka ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi monitoimikoneella. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienona sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja anna pehmetä hetken aikaa. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kaalisuikaleet. Kypsennä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon etikka, vesi ja liemikuutiot, laakerinlehti, rouhittu mustapippuri ja kuivattu rakuuna.
  3. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja keitto sakeaa. Mausta suolalla.
  4. Tarjoile smetananokareen ja ruisleivän kanssa.

Vinkki: Sitruunamehu tai viinietikka säilyttää borssikeitossa punajuuren loistavan värin.

X