Keltainen kasvisborssikeitto
Maukkain ruoka syntyy kasviksista. Tämä pätee myös keltaisessa kasvisborssikeitossa.
Ainekset
- 5 keltajuurta
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- ½ juuriselleri
- 600 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1.5 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 laakerinlehti
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl rakuunaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Keltainen kasvisborssikeitto valmistetaan keltajuuresta, porkkanasta, palsternakasta, juuriselleristä, valkokaalista ja sipulista.
- Kuori ja raasta keltajuuret, porkkanat, palsternakka ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi monitoimikoneella. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienona sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja anna pehmetä hetken aikaa. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kaalisuikaleet. Kypsennä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon etikka, vesi ja liemikuutiot, laakerinlehti, rouhittu mustapippuri ja kuivattu rakuuna.
- Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja keitto sakeaa. Mausta suolalla.
- Tarjoile smetananokareen ja ruisleivän kanssa.
Vinkki: Sitruunamehu tai viinietikka säilyttää borssikeitossa punajuuren loistavan värin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous