Reseptit

Keltainen kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto saa lämpimän makuvivahteen kanelista.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 800 g keltaista kurpitsaa
  • 1 keskikokoinen bataatti tai 2 porkkanaa
  • 1 hapahko omena
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 5–6 dl kasvislientä
  • 1 pieni kanelitanko
  • 2 dl 2 dl vähälaktoosista ruoka- tai kuohukermaa
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Pinnalle

  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele kasvikset sekä omena. Kuumenna jonkin aikaa sekoitellen kattilassa. Lisää kasvisliemi ja kanelitanko. Keitä kasvikset pehmeiksi, poista kanelitanko ja soseuta kasvikset liemineen.

2. Lisää keittoon kerma, sitruunamehu ja tarvittaessa vähän kasvislientä. Kuumenna ja mausta. Silppua pinnalle reilusti persiljaa.

X