Reseptit

Bataattipannukakut eli keltaiset pannukakut

Bataatista ja perunasta pyöräytät keltaiset pannarit. Nopeat pikkupannarit nautitaan vaikka savuisen kalatahnan kanssa.

Teksti:
Metsästys ja kalastus -lehti
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kookasta bataattia tai 8 keskikokoista porkkanaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl haaleaa vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/6 tl muskottipähkinää
  • 2 dl maissijauhoa (Maizena)
  • 1/2 dl speltti- tai vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Bataattipannukakut tehdään näin:

Bataattipannukakut eli keltaiset pannukakut syntyvät hiillostetuista bataateista tai porkkanoista ja spelttijauhoista.

1. Kypsennä bataatit kuorineen hiilloksella pehmeiksi. Tai paahda porkkanat. Survo kypsät, kuoritut juurekset soseeksi.

2. Riko kananmunat yksitellen kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää kananmunien joukkoon muussatut juurekset. Sekoita kuivat aineet eli  tärkkelysjauhot, speltijauho ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossa. Lisää kuivat jauhot kananmunien ja juuresten joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Paista bataattipannarit pannulla tai grillissä miedolla paahteella muottipellillä tai valurautaisessa lettupannussa kypsiksi ja kullankeltaisiksi.

Pannukakut sopivat savukalapihvin pariksi tai aamiaispöytään kylmän kalatahnan kanssa.

Letut maistuvat myös suolaisina:

spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä

Spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä

perunalettuja ja katkarapuja

Perunalettuja ja katkarapuja

nokkos-muurinpohjawrapit

Nokkos-muurinpohjawrapit

Kotiliesi.fi: Letut ja lohitäyte

X