Bataattipannukakut eli keltaiset pannukakut
Bataatista ja perunasta pyöräytät keltaiset pannarit. Nopeat pikkupannarit nautitaan vaikka savuisen kalatahnan kanssa.
Ainekset
- 2 kookasta bataattia tai 8 keskikokoista porkkanaa
- 4 kananmunaa
- 1 dl haaleaa vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1/6 tl muskottipähkinää
- 2 dl maissijauhoa (Maizena)
- 1/2 dl speltti- tai vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Bataattipannukakut tehdään näin:
Bataattipannukakut eli keltaiset pannukakut syntyvät hiillostetuista bataateista tai porkkanoista ja spelttijauhoista.
1. Kypsennä bataatit kuorineen hiilloksella pehmeiksi. Tai paahda porkkanat. Survo kypsät, kuoritut juurekset soseeksi.
2. Riko kananmunat yksitellen kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää kananmunien joukkoon muussatut juurekset. Sekoita kuivat aineet eli tärkkelysjauhot, speltijauho ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossa. Lisää kuivat jauhot kananmunien ja juuresten joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Paista bataattipannarit pannulla tai grillissä miedolla paahteella muottipellillä tai valurautaisessa lettupannussa kypsiksi ja kullankeltaisiksi.
Pannukakut sopivat savukalapihvin pariksi tai aamiaispöytään kylmän kalatahnan kanssa.
Letut maistuvat myös suolaisina:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous