9.8.2017

Keltaiset pannukakut

Teksti: Metsästys ja kalastus -lehti Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Bataatista ja perunasta pyöräytät keltaiset pannarit. Nopeat pikkupannarit nautitaan vaikka savuisen kalatahnan kanssa.

Ainekset

2 kookasta bataattia tai 8 keskikokoista porkkanaa
4 kananmunaa
1 dl haaleaa vettä
1/2 tl suolaa
1/6 tl muskottipähkinää
2 dl maissijauhoa (Maizena)
1/2 dl speltti- tai vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Kypsennä bataatit kuorineen hiilloksella pehmeiksi. Tai paahda porkkanat. Survo kypsät, kuoritut juurekset soseeksi. Lisää munat ja tärkkelysjauhot, joihin speltijauho ja leivinjauhe on sekoitettu.

Pannukakut sopivat savukalapihvin pariksi tai aamiaispöytään kylmän kalatahnan kanssa.

Letut maistuvat myös suolaisina:

spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä

Spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä

perunalettuja ja katkarapuja

Perunalettuja ja katkarapuja

nokkos-muurinpohjawrapit

Nokkos-muurinpohjawrapit

Kotiliesi.fi: Letut ja lohitäyte

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi