Reseptit

Kermainen fasaaniruukku

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 170 g (1 paketti) pekonia
  • 0.5 l lintulientä
  • 400 g fasaaninlihaa
  • 5 dl kermaa
  • 2 timjamin oksaa
  • 1 rosmariinin oksa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • katajanmarjoja
  • persiljaa

Valmistusohje

Hienonna sipuli. Suikaloi pekoni. Kypsennä pekoni ja sipuli pannulla. Kaada lintuliemi kattilaan ja lisää fasaaninliha paloina. Kiehauta. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois ja lisää pekonit ja sipuli. Lisää kerma, timjami ja rosmariini. Keitä hauduttaen miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa.

Fasaanipadan voit kypsentää joko liedellä tai uunissa 150 asteessa noin 1 tunnin ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi hennosti hienonnetulla katajanmarjalla.

 

X