
Kermainen feta-pinaattikeitto
Feta-pinaattikeitto on juhlien maukas alkuruoka. Keittoon voi käyttää myös kevään ensimmäiset, hennot nokkoset.
Ainekset
- 100 g voita
- 4 salottisipulia hienonnettuna
- 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 perunaa kuorittuna ja kuutioituna
- 7 dl kasvis- tai kanalientä
- 1 l ruokakermaa
- 1 kg tuoretta babypinaattia silputtuna
- 2 sitruunan raastettu kuori
Tarjoiluun:
- 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 10 jättikatkaravun pyrstöä
- 1 prk (300/180 g) kuttufetaa
Valmistusohje
1. Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja jatka kypsentämistä reilu minuutti. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna porista keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää kerma, puolet pinaatista ja sitruunankuoriraaste. Peitä kannella ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää loppu pinaatti ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lämmitä keitto. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
2. Tarjoilua varten kuullota valkosipulinkynsiä hetki öljyssä pannulla ja lisää katkaravut. Paista kevyesti ja ota pannu pois liedeltä. Murustele feta. Koristele annokset fetamuruilla ja valkosipulikatkaravuilla.
Lisää herkullisia alkuruokakeittoja:
Kotiliesi.fi: Parsakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous