Reseptit

Kermainen feta-pinaattikeitto

Feta-pinaattikeitto on juhlien maukas alkuruoka. Keittoon voi käyttää myös kevään ensimmäiset, hennot nokkoset.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 4 salottisipulia hienonnettuna
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 perunaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 7 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 l ruokakermaa
  • 1 kg tuoretta babypinaattia silputtuna
  • 2 sitruunan raastettu kuori

Tarjoiluun:

  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 10 jättikatkaravun pyrstöä
  • 1 prk (300/180 g) kuttufetaa

Valmistusohje

1. Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja jatka kypsentämistä reilu minuutti. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna porista keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää kerma, puolet pinaatista ja sitruunankuoriraaste. Peitä kannella ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää loppu pinaatti ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lämmitä keitto. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.

2. Tarjoilua varten kuullota valkosipulinkynsiä hetki öljyssä pannulla ja lisää katkaravut. Paista kevyesti ja ota pannu pois liedeltä. Murustele feta. Koristele annokset fetamuruilla ja valkosipulikatkaravuilla.

Lisää herkullisia alkuruokakeittoja:

757273-kevatkeitto.jpg

Kevätkeitto

838630-vihreakeitto.jpg

Basilika-pinaattikeitto

736790-vesikrassikeitto.jpg

Päärynä-vesikrassikeitto

Kotiliesi.fi: Parsakeitto

 

 

X