Reseptit

Kermainen kantarellikeitto

Pohditko, mitä ruokaa loihtia syksyn sienisadosta? Kermainen kantarellikeitto hellii makuhermoja pimenevinä syysiltoina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kantarelleja hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua rakuunaa
  • ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • (0,5 dl sherryä)

viimeistelyyn:

  • 1 dl rakuunaa hienonnettuna

Valmistusohje

Rakuuna antaa kermaiselle kantarellikeitolle hienostuneen vivahteen.

1. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa. Kun neste on haihtunut, lisää kattilaan voi, rypsiöljy ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lisää valkoviini kuumaan kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma (ja sherry). Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

4. Lisää keiton pinnalle tuoretta rakuunaa juuri ennen tarjoilua. Tarjoile hyvän leivän kera.

X