Kermaiset valkosipulijuurekset
Valkosipulijuurekset hautuvat uunissa kerma-valkoviiniliemessä. Tämä herkullinen lisuke sopii esimerkiksi pääiäispöytään karitsan kaveriksi.
Ainekset
- 2 (350 g) palsternakkaa
- 2-3 porkkanaa
- 1/2 (400 g) juuriselleriä
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Kuori juurekset ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita uunivuoassa juurekset, valkosipuliviipaleet ja suola.
2. Sekoita kuohukerma ja valkoviini keskenään ja kaada uuni vuokaan juuresten päälle.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 75 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous