Reseptit

Kermaiset valkosipulijuurekset

Valkosipulijuurekset hautuvat uunissa kerma-valkoviiniliemessä. Tämä herkullinen lisuke sopii esimerkiksi pääiäispöytään karitsan kaveriksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 (350 g) palsternakkaa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1/2 (400 g) juuriselleriä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja leikkaa mah­dollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkyn­net. Sekoita uunivuoassa juurek­set, valkosipuliviipaleet ja suola.

2. Sekoita kuohukerma ja valko­viini keskenään ja kaada uuni­ vuokaan juuresten päälle.

3. Kypsennä 200-­asteisessa uu­nissa noin 75 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä.

X