Kermakaramellikakku
Kermakaramellikakku kruunaa synttärijuhlien herkkupöydän ja valmistuu hetkessä, kun käytätä valmiita kakkupohjia.
Ainekset
Kermakaramellikakku
- 1 pkt valmista kolmekerroksista kakkupohjaa
täyte:
- ½ ps (220 g) pehmeitä karmakaramelleja
- 2 dl kuohukermaa
- 500 g pakastemansikoita
- 4 rkl sokeria
- 1/2 dl mansikkamehua
kuorrutus:
- ½ ps (220 g) pehmeitä karmakaramelleja
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa
- 500 g mansikoita
Valmistusohje
Kermakaramellikakku tehdään näin:
1. Valmista ensin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa kermakaramellit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
2. Soseuta hieman kohmeiset mansikat ja mausta sokerilla.
3. Aseta tarjoiluvadille yksi kakkupohjalevy. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta, kermavaahdosta ja karamellikuutioista. Nosta toinen levy täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kakkupohjalle. Aseta päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Kostuta päällimmäinen kakkupohja mansikkamehulla. Anna maustua jääkaapissa juhlahetkeen asti.
2. Vaahdota kinuskikerma. Levitä kerma kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja kermakaramellit pienimmiksi kuutioiksi. Koristele kermakaramellikakku ripottelemalla mansikat ja karamellit kakun päälle.
Katso myös: 9 x upea täytekakku – kokosimme parhaat ohjeemme yhteen
Lue myös Kotiliesi.fi: Mehevä limettikakku, mureat donitsit ja muut juhlapöydän leivonnaiset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous