20.2.2014

Kermakaramellikakku

Teksti: Pauliina Penttilä ja Suvi Rüster Kuvat: Elvi Rista

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

15

Arvostelu

Ainekset

1 pkt valmista kolmekerroksista kakkupohjaa

täyte:

½ ps (220 g) pehmeitä karmakaramelleja
2 dl kuohukermaa
500 g pakastemansikoita
4 rkl sokeria
1/2 dl mansikkamehua

kuorrutus:

½ ps (220 g) pehmeitä karmakaramelleja
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa
500 g mansikoita

Valmistusohje

Ihana kermakaramellikakku kruunaa synttärijuhlien herkkupöydän.

1. Valmista ensin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa kermakaramellit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Soseuta hieman kohmeiset mansikat ja mausta sokerilla. Aseta tarjoiluvadille yksi kakkupohjalevy. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta, kermavaahdosta ja karamellikuutioista. Nosta toinen levy täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kakkupohjalle. Aseta päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Kostuta päällimmäinen kakkupohja mansikkamehulla. Anna maustua jääkaapissa juhlahetkeen asti.

2. Vaahdota kinuskikerma. Levitä kerma kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja kermakaramellit pienimmiksi kuutioiksi. Ripottele mansikat ja karamellit kakun päälle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi