Reseptit

Kermakaramellikakku

Kermakaramellikakku kruunaa synttärijuhlien herkkupöydän ja valmistuu hetkessä, kun käytätä valmiita kakkupohjia.

Teksti:
Pauliina Penttilä ja Suvi Rüster
Kuvat:
Elvi Rista

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kermakaramellikakku

  • 1 pkt valmista kolmekerroksista kakkupohjaa

täyte:

  • ½ ps (220 g) pehmeitä karmakaramelleja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g pakastemansikoita
  • 4 rkl sokeria
  • 1/2 dl mansikkamehua

kuorrutus:

  • ½ ps (220 g) pehmeitä karmakaramelleja
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa
  • 500 g mansikoita

Valmistusohje

Kermakaramellikakku tehdään näin:

1. Valmista ensin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa kermakaramellit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.

2. Soseuta hieman kohmeiset mansikat ja mausta sokerilla.

3. Aseta tarjoiluvadille yksi kakkupohjalevy. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta, kermavaahdosta ja karamellikuutioista. Nosta toinen levy täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kakkupohjalle. Aseta päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Kostuta päällimmäinen kakkupohja mansikkamehulla. Anna maustua jääkaapissa juhlahetkeen asti.

2. Vaahdota kinuskikerma. Levitä kerma kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja kermakaramellit pienimmiksi kuutioiksi.  Koristele  kermakaramellikakku ripottelemalla mansikat ja karamellit kakun päälle.

Katso myös: 9 x upea täytekakku – kokosimme parhaat ohjeemme yhteen

Lue myös Kotiliesi.fi: Mehevä limettikakku, mureat donitsit ja muut juhlapöydän leivonnaiset

X