Reseptit

Kermamuhennetut juurekset

Hauduta juurekset kermassa napakan kypsiksi miedolla lämmöllä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • hunajaa
  • valkosipulia
  • yrttejä (rosmariinia, timjamia)
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Näin valmistat kermamuhennetut juurekset

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ne noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi.
  2. Keitä kuutioita vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
  3. Valuta juurekset ja paista niitä voinokareessa paistinpannussa hetki. (Jos savoijinkaalia tai sipulia on jäljellä, voit suikaloida sitäkin sekaan.)
  4. Kaada kerma pannuun ja lisää tilkka hunajaa (ja hienonnettu valkosipuli).
  5. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.
  6. Hauduta juurekset napakan kypsiksi miedolla lämmöllä.
X