Reseptit

Kerrossalaatti

Kesä on runsaiden ruokasalaattien sesonkiaikaa. Purkkiin pakattu salaatti maistuu ulkona piknikeväänä. Pakkaa kastike erilliseen rasiaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g broilerijauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl tacomausteseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 varhaiskaalia
  • 1-2 avomaan kurkkua
  • 1 suippopaprika
  • 2 dl maissia tai herneitä
  • 1 punasipuli
  • 1 dl raastettua cheddarjuustoa

Kastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta tacomausteella ja suolalla. Kuumenna vielä hetki sekoitellen. Anna jauhelihan jäähtyä.

2. Suikaloi kaali. Kuutioi tai viipaloi kurkku ja paprika. Silppua sipuli ja sulata maissi. Raasta juusto.

3. Sekoita chilikastike kermaviiliin. Lado salaattiainekset kerroksittain kannelliseen purkkiin tai rasiaan.

4. Tarjoa kastike erikseen.

X