Reseptit

Kesägranola

Kesägranola on ihanaa maustamattoman jogurtin ja tuoreiden marjojen kera. Kesäisessä granolassa maistuvat paahtuneet kaurahiutaleet, kookos ja kotoinen raikas mansikka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesägranola:

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 100 g pekaanipähkinöitä rouhittuina
  • 1/2 dl kookoslastuja
  • 20 g pakastekuivattua mansikkaa rouhittuna

Valmistusohje

Kesägranola tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, öljy ja suola.

2. Kuumenna paistinpannu ja paahda hiutaleita keskilämmöllä kunnes ne alkavat saada väriä ja tuoksua täyteläiseltä. Sekoita joukkoon hunaja ja sokeri ja paahda vielä pari kolme minuuttia.

3. Lisää auringonkukansiemenet, pekaanipähkinät ja kookoslastut ja jatka paahtamista vielä hetki.

4. Jäähdytä ja kääntele sitten joukkoon pakastekuivatut, rouhitut mansikat. Pakkaa granola ilmatiiviiseen purkkiin.

Hyvä granola syntyy myös näillä ohjeilla:

mustikka-saksanpähkinägranola

Mustikka-saksanpähkinägranola

Jouluinen_granola
© Kristiina Kurronen

Jouluinen granola

Hedelmasalaatti_ja_granola

Hedelmäsalaattia ja granolaa

Kotiliesi.fi: Granola

X