Reseptit

Kesäinen ahvenkeitto

Ahvenkeitto höystetään voidellulla ruisleipäviipaleella.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg ahvenia
  • 1 sipuli
  • 4-5 perunaa
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 6 maustepippuria
  • 5 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 viipale ruisleipää
  • voita
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

 

Suomusta, perkaa ja huuhdo ahvenet. Paloittele kalat.

Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja kuutioi perunat. Pane perunat, sipuli, vesi, suola ja maustepippurit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia perunanpalojen koon mukaan.

Lisää kalapalat kattilaan ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

Sekoita maito ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suurus ahvenkeiton joukkoon, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia.

Voitele ruisleipäviipale voilla ja lisää viipale keiton joukkoon. Anna ahvenkeiton hautua, kunnes kalat ja perunat ovat kypsiä. Höystä valmis ahvenkeitto hienonnetulla ruohosipulilla.

X