Reseptit

Kesäinen juhlatrifle

3.6.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Juhlapöydän kuningatar on kerroksittain maljaan rakennettu mehevä ja herkullinen trifle.

Ainekset

250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (397g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
400 g tuoreita marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
1/2 keskikokoinen vesimeloni
100 g marenkeja
100 g hyviä pikkuleipiä
kourallinen pretzeleitä
1/2 ruukku minttua

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa mascarpone ja karamellisoitu kondensoitu maito tasaiseksi seokseksi.

2. Puhdista marjat ja kuutioi melonin hedelmäliha.

3. Murskaa marenkeja ja pikkuleipiä hieman.

4. Kokoa ainekset isoon kulhoon. Viimeistele pretzeleillä ja mintun lehdillä.

Jälkiruoka kerroksittain: 

979439-Helppo-kerrosherkku-mangosta,-granaattiomenista-ja-passiosta.jpg

Helppo kerrosherkku mangosta, granaattiomenasta ja passiohedelmästä

806545-kerroskiisseli_Marstio.jpg

Kerroskiisseli

896963-kerrosjaadyke_2048x2037.jpg

Mango-mansikka-minttu kerrosjäädyke

Kotiliesi.fi: Kahden kerroksen panna cotta