Reseptit

Kesäinen marjajälkiruoka

Kesäinen marjajälkiruoka maistuu parhaiten jäätelön kera.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 munanvalkuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 l kauden marjoja tai kuorittuja omenoita kuutioina
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Kesäinen marjajälkiruoka maistuu mainiolta jäätelön kanssa.

1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Makeuta vaahto tomusokerilla, vaniljalla ja kanelilla.

2. Levitä tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmaa ja mustikkaa tai omenoita pieniin annosvuokiin tai laakeaan uunivuokaan. Lusikoi valkuaisvaahto vuokaan. Ripota pinnalle mantelilastuja.

3. Siirrä vuoka tai pelti annosvuokineen 200-asteiseen uuniin ja anna valkuaisvaahdon paahtua kullankeltaiseksi.

X