Reseptit 22.6.2017

Kesäkasviscurry

Teksti: taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kasviscurry on tehty kesäkeittokasviksista. Ruokaisuutta curryyn tuo kuutioiksi leikattu leipäjuusto. Paksoin eli pinaattikaalin voi hyvin korvata pinaatinlehdillä.

Ainekset

300 g kukkakaalia
6 varhaisperunaa
3 nippuporkkanaa
2 sipulia
1 dl herneitä
2 rkl voita
2 tl currya
2-3 dl vettä
1 pieni (160 ml) prk kookosmaitoa
1 dl kermaa tai rasvaista jogurttia
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1/2-1 limetin mehu
pippuria
150 g leipäjuustoa
1 paksoi
1/2 ruukkku korianteria tai minttua

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaali pieniksi ku- kinnoiksi. Pese ja kuutioi perunat, pese ja paloittele porkkanat. Vii- paloi sipulit. Irrota herneet.

2. Sulata voi paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja curry, kuumenna pari minuuttia sekoi- tellen. Lisää vesi. Hauduta kas- vikset juuri ja juuri kypsiksi.

3. Kaada kasariin kookosmaito ja jogurtti. Mausta suolalla, sokeril- la, limettimehulla ja pippurilla. Keitä currya hetki. Lisää lopuksi kuutioitu juusto ja suikaloitu pak- soi. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Silppua pinnalle yrtit.

Lisää kivoja kasviscurryja:

palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

kesäkurpitsacurry

Kesäkurpitsacurry

Peruna-kukkakaalicurry

Peruna-kukkakaalicurry

Kotiliesi.fi: Kookos-kasviscurry

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi