Reseptit

Kesäkasviscurry

Kasviscurry on tehty kesäkeittokasviksista. Ruokaisuutta curryyn tuo kuutioiksi leikattu leipäjuusto. Paksoin eli pinaattikaalin voi hyvin korvata pinaatinlehdillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kukkakaalia
  • 6 varhaisperunaa
  • 3 nippuporkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 dl herneitä
  • 2 rkl voita
  • 2 tl currya
  • 2-3 dl vettä
  • 1 pieni (160 ml) prk kookosmaitoa
  • 1 dl kermaa tai rasvaista jogurttia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1/2-1 limetin mehu
  • pippuria
  • 150 g leipäjuustoa
  • 1 paksoi
  • 1/2 ruukkku korianteria tai minttua

Valmistusohje

Kesäkasviscurry tehdään näin:

1. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pese ja kuutioi perunat, pese ja paloittele porkkanat. Viipaloi sipulit. Irrota herneet.

2. Sulata voi paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja curry, kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää vesi. Hauduta kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.

3. Kaada kasariin kookosmaito ja jogurtti. Mausta suolalla, sokerilla, limettimehulla ja pippurilla. Keitä currya hetki. Lisää lopuksi kuutioitu juusto ja suikaloitu pak- soi. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Silppua pinnalle yrtit.

4. Nauti kesäkasviscurry naanleivän kanssa.

Lisää kivoja kasviscurryja:

palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

kesäkurpitsacurry

Kesäkurpitsacurry

Peruna-kukkakaalicurry

Peruna-kukkakaalicurry

Kotiliesi.fi: Kookos-kasviscurry

X