Kesäkurpitsa-fetagratiini
Kesäkurpitsa-fetagratiini on kesäkurpitsasesongin muhkein herkku. Se maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan. Jos pidät sinihomejuustosta, voit tehdä tästä ruoasta uuden version korvaamalla fetajuuston sinihomejuustolla.
Ainekset
Kesäkurpitsa-fetagratiini
- 3-4 napakkaa kesäkurpitsaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 80 g babypinaattia
Juustokastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 l maitoa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 150 g vahvaa juustoraastetta
Pinnalle
- 150 g fetajuustoa
- 50 g vahvaa juustoraastetta
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-fetagratiini tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja lado laakeaan uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
2. Ripottele pinnoille suolaa ja anna itkettyä hetki. Painele pinnoille nouseva neste pois talouspaperilla.
3. Mausta pinnat vielä mustapippurilla ja levitä päälle pinaatti.
4. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot hyvin vispilöiden. Kun jauhot muuttuvat kullan keltaisiksi, lisää maito koko ajan hyvin vispaten. Kuumenna kiehuvaksi edelleen sekoitellen. Kun kastike on suurustunut ja pinta on kuplinut pari minuuttia, nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin.
5. Kaada kastike kesäkurpitsojen päälle vuokaan. Murenna pinnalle fetajuusto ja viimeistele juustoraasteella. Gratinoi 200asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, niin että pinta saa väriä.
6. Tarjoa kesäkurpitsa-fetagratiini raikkaan salaatin kera.
Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous