Reseptit

Kesäkurpitsa-fetagratiini

Kesäkurpitsa-fetagratiini on kesäkurpitsasesongin muhkein herkku. Se maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan. Jos pidät sinihomejuustosta, voit tehdä tästä ruoasta uuden version korvaamalla fetajuuston sinihomejuustolla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-fetagratiini

  • 3-4 napakkaa kesäkurpitsaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 80 g babypinaattia

Juustokastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 l maitoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 150 g vahvaa juustoraastetta

Pinnalle

  • 150 g fetajuustoa
  • 50 g vahvaa juustoraastetta

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-fetagratiini tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa kesäkurpit­sat. Leikkaa ne pituussuun­nassa puoliksi ja lado laakeaan uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

2. Ripottele pinnoille suolaa ja anna itkettyä hetki. Painele pinnoille nouseva neste pois talouspaperilla.

3. Mausta pinnat vielä mus­tapippurilla ja levitä päälle pinaatti.

4. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnä­jauhot hyvin vispilöiden. Kun jauhot muuttuvat kullan keltaisiksi, lisää maito koko ajan hyvin vispaten. Kuumen­na kiehuvaksi edelleen sekoi­tellen. Kun kastike on suu­rustunut ja pinta on kuplinut pari minuuttia, nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon maus­teet ja juustoraaste. Sekoita hyvin.

5. Kaada kastike kesäkurpitso­jen päälle vuokaan. Murenna pinnalle fetajuusto ja viimeis­tele juustoraasteella. Gratinoi 200­asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, niin että pinta saa väriä.

6. Tarjoa kesäkurpitsa-fetagratiini raikkaan salaatin kera.

Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X