Reseptit

Kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitto

1.9.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pehmeän täyteläinen kesä­kurpitsa-hasselpähkinäkeitto lämmittää viilenevänä syys­iltana.

Ainekset

2 kesäkurpitsaa
1 jauhoinen peruna
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
100 g hasselpähkinöitä paahdettuna
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Paloittele kesäkurpitsa ja peruna. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä hetki sekoitellen ja lisää sitten vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös ripaus suolaa. Keitä, kunnes perunat pehmenevät, 15–20 minuuttia.

2. Kaada keitinlientä kattilasta pois jonkin verran mutta säilytä se vielä tarvittaessa. Lisää lehtipersilja, 3⁄4 paahdetuista hasselpähkinöistä (ilman kuoria) ja kerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Jos keitto on paksua, notkista sitä keitinliemellä.

4. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele rouhituilla paahdetuilla hasselpähkinöillä.

Maista myös näitä keittoja:

kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme