Reseptit

Kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitto

Pehmeän täyteläinen kesä­kurpitsa-hasselpähkinäkeitto lämmittää viilenevänä syys­iltana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 jauhoinen peruna
  • 2 kesäsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 100 g hasselpähkinöitä paahdettuna
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Paloittele kesäkurpitsa ja peruna. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä hetki sekoitellen ja lisää sitten vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös ripaus suolaa. Keitä, kunnes perunat pehmenevät, 15–20 minuuttia.

2. Kaada keitinlientä kattilasta pois jonkin verran mutta säilytä se vielä tarvittaessa. Lisää lehtipersilja, 3⁄4 paahdetuista hasselpähkinöistä (ilman kuoria) ja kerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Jos keitto on paksua, notkista sitä keitinliemellä.

4. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele rouhituilla paahdetuilla hasselpähkinöillä.

Maista myös näitä keittoja:

kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

X