Reseptit

Kesäkurpitsa-herne-vuohenjuustokeitto

Sameetisen pehmeä ja kauniin vihreä kesäkurpitsa-hernesosekeitto hurmaa ruokailijan. Vuohenjuusto antaa keitolle hienostuneen maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-herne-vuohenjuustokeitto:

  • 2 salottisipulia tai kesäsipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni purjo
  • 2-3 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 ruukku minttua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 400 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • n. 1 l vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 1/2-2 dl valkoviiniä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja purjo. Kuutioi kesäkurpitsa.

2. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kesäkurpitsat, paista pari minuuttia ja lisää herneet. Lisää minttu ja vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää hieman suolaa ja sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.

3. Soseuta keitto ja lisää samalla viini, sitruunamehu ja vuohenjuusto. Kiehauta ja tarkistamaku. Viilaa maut kuntoon suolalla, pippurilla ja sokerilla.

X