Reseptit

Kesäkurpitsa-linssikeitto

Maukas kesäkurpitsa-linssikeitto koristellaan paahdetuilla siemenillä.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 7-8 dl kasvislientä (vähäsuolaista)
  • 1-2 tl kurkumaa
  • 1-2 tl sokeria
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl paahdettuja kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä tarjoiluun

Valmistusohje

 

1. Kuutioi kesäkurpitsa, kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä padassa.

2. Lisää sipuliin kasvisliemi, linssit, seesamiöljy ja mausteet ja kypsennä viitisentoista minuuttia.

3. Lisää kurpitsakuutiot ja kypsennä vielä kymmenisen minuuttia.

4. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen kurpitsansiementen kera.

X