kesäkurpitsa-munakosovuoka
Reseptit

Kesäkurpitsa-munakoisovuoka

Kesäkurpit­sasta ja munakoi­sosta valmistuu maukas vuoka­ruoka, joka sopii väliruoaksi, lisukkeeksi tai ruoaksi ihan sellaisenaan.
Teksti: TERESA VÄLIMÄKI Kuvat: TOMMI TUOMI/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta timjamia hienonettuna
  • 4 tomaattia
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 150 g parmesaania raastettuna

Viimeistelyyn:

  • tuoretta basilikaa tai rucolaa

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Lado viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele pinnoille kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta pinnat myös suolalla ja mustapippurilla. Paahda viipaleita 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

2. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon timjami ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

3. Viipaloi tomaatit ja mozzarellat. Vuoraa keskikokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja lado vuokaan kerroksittain paahdettuja munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita, sipuliseosta, korppujauhoja, tomaatti- ja mozzarellaviipaleita sekä parmesaaniraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerros tomaattia, mozzarellaa ja parmesaania.

4. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä noin 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua. Viimeistele tuoreella basilikalla tai rucolalla.

X