Reseptit

Kesäkurpitsa-oliivipizza

Välimeren keittiö on tunnetusti terveellinen. Nyt on pizzakin terveellisessä muodossa, eikä mausta ole tingitty. Nappaa Teresa Välimäen herkullinen resepti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2.5 dl vettä (42-asteista)
  • 11 g kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja (noin)

täyte:

  • 2 dl hyvää tomaattikastiketta
  • 1 kesäkurpitsa viipaleina
  • 6 tomaattia viipaleina
  • 2 punasipulia viipaleina
  • 2 dl oliiveja
  • 1.5 tl kuivattua oreganoa (1-2tl)
  • mustapippuria

pinnalle:

  • 1 prk (200 g) raejuustoa
  • tuoretta basilikaa tai rucolaa

Valmistusohje

 

1. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, oliiviöljy ja puolet jauhoista. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot käsin ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se neljään osaan. Kauli palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperiarkkien päälle.
3. Levitä pinnoille tomaattikastike ja lisää kesäkurpitsa-, tomaatti- ja punasipuliviipaleet sekä oliivit. Ripottele pinnalle kuivattua oreganoa ja mustapippuria.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ripottele pizzojen pinnoille raejuustoa ja tuoretta basilikaa tai rucolaa.

X