749907-kesakurpitsaperunapaistos.jpg
Reseptit

Kesäkurpitsa-perunapaistos

Kokeile maukasta kesäkurpitsa-perunapaistosta esimerkiksi lihan lisukkeena.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 kesäkurpitsaa
  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 2-3 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kasvislientä
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsat. Leikkaa perunat viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita tomaattimurskan joukkoon oliiviöljy, kasvisliemi ja runsaasti hienonnettuja tuoreita yrttejä.

Pane uunivuokaan kerroksittain kasviksia sekä tomaattiseosta ja ripottele kerrosten väliin mausteeksi mineraalisuolaa ja mustapippuria. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä 30–45 minuuttia.

X