Reseptit

Kesäkurpitsa-pinaattikeitto

Maukas kesäkurpitsa-pinaattikeitto on kesäisen kevyt ruoka.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-5 pienehköä perunaa
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • noin 7 cm:n pala purjosipulia
  • rypsiöljyä
  • 200 g ryöpättyä pinaattia tai pakastepinaattia
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria

annosten päälle

  • tuoretta timjamia
  • paahdettua pekonia
  • sopivaa juustoa tai crème fraichea
  • loraus maustettua oliiviöljyä

Valmistusohje

 

Kuori ja kuutioi perunat sekä kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Huuhdo ja hienonna purjosipuli.

Kuumenna tilkka rypsiöljyä. Lisää kaikki sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää perunat sekä kesäkurpitsa ja kuullota niitäkin hetki. Lisää kana- tai kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää pinaatti.

Soseuta keitto ja lisää loraus sitruunamehua.

Paahda pekoni rapeaksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Voit paloitella pekonin myös ennen paahtamista.

Tarjoile kesäkurpitsa-pinaattikeitto timjamin, pekonin ja esimerkiksi vuohenjuuston kera, jos se sopii ruokavalioon.

X