Kesäkurpitsa-pinaattikeitto
Maukas kesäkurpitsa-pinaattikeitto on kesäisen kevyt ruoka.
Ainekset
- 4-5 pienehköä perunaa
- 500 g kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 7 cm:n pala purjosipulia
- rypsiöljyä
- 200 g ryöpättyä pinaattia tai pakastepinaattia
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
annosten päälle
- tuoretta timjamia
- paahdettua pekonia
- sopivaa juustoa tai crème fraichea
- loraus maustettua oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi perunat sekä kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Huuhdo ja hienonna purjosipuli.
Kuumenna tilkka rypsiöljyä. Lisää kaikki sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää perunat sekä kesäkurpitsa ja kuullota niitäkin hetki. Lisää kana- tai kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää pinaatti.
Soseuta keitto ja lisää loraus sitruunamehua.
Paahda pekoni rapeaksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Voit paloitella pekonin myös ennen paahtamista.
Tarjoile kesäkurpitsa-pinaattikeitto timjamin, pekonin ja esimerkiksi vuohenjuuston kera, jos se sopii ruokavalioon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous