Kesäkurpitsa-ricottasalaatti
Kesäkurpitsa-ricottasalaatti saa muhkean maun uunissa paahtamalla. Salaatti on raikas lisuke esimerkiksi paistetulle lohelle tai broilerille.
Ainekset
Kesäkurpitsa-ricottasalaatti
- 3 napakkaa kesäkurpitsaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g ricottajuustoa
Kastike
- 3 rkl oliiviöjyä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Koristeluun
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-ricottasalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
2. Lado viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnoille suolaa ja anna itkettyä noin 15 minuuttia. Painele pinnalle noussut neste pois talouspaperilla.
3. Pirskottele viipaleille oliiviöljy ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hyvin väriä.
4. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset isossa kulhossa.
5. Kääntele hieman jäähtyneet kesäkurpitsaviipaleet kastikkeen joukkoon ja nostele ne sitten tarjoiluvadille. Lusikoi päälle ricotta ja koristele kesäkurpitsa-ricottasalaatti mintunlehdillä.
Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous