Reseptit

Kesäkurpitsa-ricottasalaatti

Kesäkurpitsa-ricottasalaatti saa muhkean maun uunissa paahtamalla. Salaatti on raikas lisuke esimerkiksi paistetulle lohelle tai broilerille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-ricottasalaatti

  • 3 napakkaa kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g ricottajuustoa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöjyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Koristeluun

  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-ricottasalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne noin sentin pak­suiksi viipaleiksi.

2. Lado viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnoille suolaa ja anna itkettyä noin 15 minuuttia. Painele pinnalle noussut neste pois talouspaperilla.

3. Pirskottele viipaleille oliivi­öljy ja paahda niitä 225-­astei­sessa uunissa noin 15 minuut­tia tai kunnes ne ovat saaneet hyvin väriä.

4. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

5. Kääntele hieman jäähtyneet kesäkurpitsaviipaleet kastik­keen joukkoon ja nostele ne sitten tarjoiluvadille. Lusikoi päälle ricotta ja koristele kesäkurpitsa-ricottasalaatti mintunlehdillä.

Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X