Teresa Välimäen kesäkurpitsa-savulohisalaatti
Teresa Välimäen kesäkurpitsat maistuvat savulohen kanssa.
Reseptit

Kesäkurpitsa-savulohisalaatti

Kesäkurpitsa-savulohisalaatti on maukas ateria. Sitruunalla maustetut, paistetut kesäkurpitsaviipaleet ovat mainio pari savulohelle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-savulohisalaatti

  • 2‒3 kpl pientä kesäkurpitsaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1+1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 tilkka hunajaa
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 300 g savustettua lohta

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-savulohisalaatti tehdään näin:

Kesäkurpitsa-savulohisalaatti on nopeatekoinen herkku. Kesäkurpitsaviipaleet maustetaan ja paistetaan. Käytä kesäkurpitsoja, jotka ovat 15‒20 senttiä pitkiä. Ne ovat silloin napakoita ja maistuvia. Kevyt kesäkurpitsa poistaa kehon kuona-aineita. Se sopii kesän jälkeen!

1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne 2‒3 cm paksuiksi paloiksi.Kääntele palojen joukkoon ripauksetsuolaa ja mustapippuria sekä oliiviöljy. Kuumenna paistinpannu ja paista palojen leikkuupinnoille hyvä väri.

2. Nostele palat kulhoon ja lisäävielä 1 rkl oliiviöljyä, sitruunan mehu ja raastettu kuori, hunaja ja minttu. Anna maustua noin 20 minuuttia.

3. Kokoa sitten salaatti. Lado kesäkurpitsapalat lautasille tai vadille ja paloittele päälle savulohi.

Katso myös:

Raakapastaa yrttiöljyn ja fetan kera, Ruoka.fi

Kesäkurpitsa-pinaattikeitto, Ruoka.fi

Kesäkurpitsarisotto, Kotiliesi.fi

X