Reseptit

Kesäkurpitsacarbonara

22.9.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Klassinen pasta carbonara hiilihydraatittomana, olkaa hyvä! Ohueksi suikaloidulla kesäkurpitsalla korvaat pastan helposti ja nopeasti.

Ainekset

Kesäkurpitsacarconara

500-600 g kesäkurpitsaa
ripaus suolaa
1 pkt pekonia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
50 g sinihomejuustoa muruina
4 kananmunan keltuaista

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsat mandoliinilla tai terävällä veitsellä pitkiksi ohuenohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon ripaus suolaa ja jätä ne hetkeksi tekeytymään. Valuta suikaleet sitten lävikössä.

2. Suikaloi pekoni. Paista pekoni rapeaksi ja lisää pannulle tilkka oliiviöljyä.

3. Lisää pannulle valutetut kesäkurpitsasuikaleet ja kääntele niitä pari minuuttia.

4. Nostele kesäkurpitsat ja pekonit lautasille ja murenna pinnalle sinihomejuustoa.

5. Viimeistele kananmunan keltuaisella ja tarjoile heti!

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme