Reseptit

Kesäkurpitsacarbonara

Klassinen pasta carbonara hiilihydraatittomana, olkaa hyvä! Ohueksi suikaloidulla kesäkurpitsalla korvaat pastan helposti ja nopeasti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsacarconara

  • 500-600 g kesäkurpitsaa
  • ripaus suolaa
  • 1 pkt pekonia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 50 g sinihomejuustoa muruina
  • 4 kananmunan keltuaista

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsat mandoliinilla tai terävällä veitsellä pitkiksi ohuenohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon ripaus suolaa ja jätä ne hetkeksi tekeytymään. Valuta suikaleet sitten lävikössä.

2. Suikaloi pekoni. Paista pekoni rapeaksi ja lisää pannulle tilkka oliiviöljyä.

3. Lisää pannulle valutetut kesäkurpitsasuikaleet ja kääntele niitä pari minuuttia.

4. Nostele kesäkurpitsat ja pekonit lautasille ja murenna pinnalle sinihomejuustoa.

5. Viimeistele kananmunan keltuaisella ja tarjoile heti!

X