Reseptit

Kesäkurpitsacurry

Kesäkurpitsa sopii myös mausteiseen curryruokan. Täyteläinen liemi syntyy kookosmaidosta, maku currysta, chilistä ja korianterista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 1 kukkakaalia
  • 200 g sokeriherneenpalkoja tai papuja
  • 1 pieni chili
  • öljyä
  • 1 rkl currya
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 limetin mehu
  • ½ ruukullista hienonnettua korianteria
  • 2-4 dl rucolaa

Valmistusohje

Paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaali. Leikkaa herneenpalot tai pavut tarvittaessa 2–3 osaan. Hienonna chili.

Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa,lisää curry ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsa, kukkakaali, herneenpalot tai pavut sekä chili ja sekoita hetki. Kaada kookosmaito pannuun ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää lopuksi limetin mehu, korianteri ja rucola. Voit tarvittaessa repiä tai leikata suuret rucolanlehdet pienemmiksi paloiksi.

Tarjoa kardemummalla maustetun riisin kera.

X