Reseptit

Kesäkurpitsafrittata

Tuorejuustolla täytelöitetty kesäkurpitsamunakas valmistuu italialaisittain uunissa. Helppo ja hyvä arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsafrittata

  • 6 kananmunaa
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. basilika)
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Vuoan voiteluun:

  • 1 1/2 rkl voita tai öljyä

Täyte:

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl pinajnsiemeniä
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Aloita ensin täytteestä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa ilmakuivatut kink­kusiivut puoliksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää kesäkurpitsavii­paleet. Paista, kunnes ne ovat kauniin rus­keita. Mausta suolalla.

2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ra­kenne rikki vispilällä. Lisää joukkoon tuo­rejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta ri­pauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Voitele uunivuoka tai valurautainen paistinpannu voilla tai öljyllä. Kaada mu­nakasmassa vuokaan. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja ilmakuivatut kin­kut. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

4. Kypsennä 225-­asteisen uunin keskita­solla noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Lisää päälle basilikaa.

Vinkki: Frittatan päälle ladotut kesäkurpitsaviipaleet kannattaa paistaa aluksi pannulla ruskeiksi, jolloin niiden maku tiivistyy ja kesäkurpitsasta irtoaa nestettä. Näin uunimunakkaan rakenne kypsyy leikattavaksi.

X