Reseptit

Kesäkurpitsafrittata

17.8.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tuorejuustolla täytelöitetty kesäkurpitsamunakas valmistuu italialaisittain uunissa. Helppo ja hyvä arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa.

Ainekset

Kesäkurpitsafrittata

6 kananmunaa
100 g maustettua tuorejuustoa (esim. basilika)
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Vuoan voiteluun:

1 1/2 rkl voita tai öljyä

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa
50 g ilmakuivattua kinkkua
1 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
1 rkl pinajnsiemeniä
2 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Aloita ensin täytteestä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa ilmakuivatut kink­kusiivut puoliksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää kesäkurpitsavii­paleet. Paista, kunnes ne ovat kauniin rus­keita. Mausta suolalla.

2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ra­kenne rikki vispilällä. Lisää joukkoon tuo­rejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta ri­pauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Voitele uunivuoka tai valurautainen paistinpannu voilla tai öljyllä. Kaada mu­nakasmassa vuokaan. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja ilmakuivatut kin­kut. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

4. Kypsennä 225-­asteisen uunin keskita­solla noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Lisää päälle basilikaa.

Vinkki: Frittatan päälle ladotut kesäkurpitsaviipaleet kannattaa paistaa aluksi pannulla ruskeiksi, jolloin niiden maku tiivistyy ja kesäkurpitsasta irtoaa nestettä. Näin uunimunakkaan rakenne kypsyy leikattavaksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme