18.4.2012

Kesäkurpitsakeitto

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

2 kesäkurpitsaa
1 fenkoli
6 dl vettä
pala purjoa tai kevätsipulia
1 valkosipulin kynsi
1.5 tl kuivattua timjamia
1/2 kasvisliemikuutio
100 g kevytsulatejuustoa

Valmistusohje

1. Paloittele kesäkurpitsat ja fenkoli. Suikaloi purjo ja murskaa valkosipulin kynsi. Keitä kasviksia liemikuutiolla ja timjamilla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi sulatejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

Vinkki: Jos haluat keittoon tulisuutta, lisää hiukan chilijauhetta.

Ravintosisältö/annos

Kcal 120
KJ 500
rasva (g) 5
tyydyttynyt rasva (g) 2
kuitu (g) 4
kolesteroli (mg) 5
suola (g) 0,3