Reseptit

Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

Kesäkurpitsakeitto maistuu parhaiten, kun tarjoilussa sen päälle ripotellaan fetajuustoa ja kylkeen leikataan juuri paistettua tuoretta patonkia. Loistava vinkki niin lounas- kuin illallispöytäänkin!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsakeitto

  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 800 g kesäkurpitsaa raastettuna
  • 1 jauhoinen peruna raastettuna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1-2 tl kuivattua timjamia
  • 1.5 tl curryjauhetta
  • 6 dl vettä tai hyvää kasvislientä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

Kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:

1. Huuhtele kesäkurpitsat ja raasta ne. Pese ja kuori  perunat ja raasta ne. Kuori ja hienonna valko-ja keltäsipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kesäkurpitsa- ja perunaraaste sekä hienonnetut sipulit. Kuullota sekoitellen pari minuuttia ja lisää joukkoon  timjami sekä curryjauhe. Lisää vesi tai kasviliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Keitä noin 10 minuuttia, lisää ranskankerma ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Mausta keitto hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Jaa keitto kulhoihin ja murenna pinnalle fetajuustoa. Tarjoile kesäkurpitsakeitto  hyvän, tuoreen leivän kanssa.

Saatat pitää myös parmesaanilla säväytetystä pehmeästä kesäkurpitsakeitosta tai kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kesäkurpitsa-basilikasosekeiton

X