Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera
Kesäkurpitsakeitto maistuu parhaiten, kun tarjoilussa sen päälle ripotellaan fetajuustoa ja kylkeen leikataan juuri paistettua tuoretta patonkia. Loistava vinkki niin lounas- kuin illallispöytäänkin!
Ainekset
Kesäkurpitsakeitto
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 800 g kesäkurpitsaa raastettuna
- 1 jauhoinen peruna raastettuna
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1-2 tl kuivattua timjamia
- 1.5 tl curryjauhetta
- 6 dl vettä tai hyvää kasvislientä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 dl ranskankermaa
- 100 g fetajuustoa
Valmistusohje
Kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:
1. Huuhtele kesäkurpitsat ja raasta ne. Pese ja kuori perunat ja raasta ne. Kuori ja hienonna valko-ja keltäsipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kesäkurpitsa- ja perunaraaste sekä hienonnetut sipulit. Kuullota sekoitellen pari minuuttia ja lisää joukkoon timjami sekä curryjauhe. Lisää vesi tai kasviliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Keitä noin 10 minuuttia, lisää ranskankerma ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Mausta keitto hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4. Jaa keitto kulhoihin ja murenna pinnalle fetajuustoa. Tarjoile kesäkurpitsakeitto hyvän, tuoreen leivän kanssa.
Saatat pitää myös parmesaanilla säväytetystä pehmeästä kesäkurpitsakeitosta tai kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kesäkurpitsa-basilikasosekeiton
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous