13.4.2012

Kesäkurpitsapyörykät

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

2 (noin 500 g) kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
2 (noin 150 g) keitettyä perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 muna
4 rkl hienonnettua tuoretta minttua
2 viipaletta grahamleipää
1 dl parmesaaniraastetta
¼ rouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 rkl vettä
1 rkl fariinisokeria
2 tl worchesterkastiketta

Pinnalle

paahdettuja pinjansiemeniä
hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Ripottele päälle suola ja anna raasteen valua siivilässä noin puoli tuntia. Purista ylimääräinen vesi pois. Kuori ja raasta keitetyt perunat hienolla terällä kesäkurpitsasoseen joukkoon.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit muiden aineiden kanssa kesäkurpitsa-perunasoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Pyörittele massasta pieniä palleroita jauhotetuin käsin ja anna niiden seisoa tomaattikastikkeen valmistuksen ajan.

4. Nosta kattilaan kastikkeen aineet ja anna muhia kastikkeeksi noin 15 minuuttia ilman kantta.

5. Paista kesäkurpitsapyörykät pannulla (tai muurinpohjapannulla) kuumalla lämmöllä, kunnes saavat hieman väriä. Vähennä sitten lämpötilaa ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Voit myös kypsentää ne uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta pyörykät tarjoiluvadille ja kaada sakea tomaattikastike päälle. Ripottele pinnalle hieman paahdettuja pinjansiemeniä ja hienonnettuja yrttejä.

565 kj (135 kcal) / 1 annos

Kommentit (1)

Hyvä ohje, mutta ei täysin kasvisruoka. Ei sovi myöskään kala-allergikolle, sillä worchesterkastike sisältää kalaa.




0



0

Hyvä ohje, mutta ei täysin kasvisruoka. Ei sovi myöskään kala-allergikolle, sillä worchesterkastike sisältää kalaa.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi