Reseptit

Kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke

1.3.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Valitse ranskiksiin kaupasta hoikkia ja kiinteitä kesäkurpitsoita. Kidneypapujen sijaan kastikkeeseen sopivat myös voipavut tai kikherneet.

Ainekset

2 ohutta ja kiinteää kesäkurpitsaa
1-2 kananmunaa
1/2 dl raastettua parmesaania
1 dl (panko)korppujauhoja
2 rkl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria

Kastike

1 tlk kidneypapuja
2 dl pakastettuja edamamepapuja tai herneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl maapähkinävoita
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
silputtua basilikaa
(rouhittuja maapähkinöitä)

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa kurpitsat reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Riko munan rakenne rikki ja kääntele kesäkurpitsat munassa. Sekoita korppujauhot ja parmesaaniraaste toisiinsa ja laita lautaselle. Kääntele kesäkurpitsat seoksessa ja pane ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Huuhdo pavut siivilässä kylmällä vedellä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota seosta hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja molemmat pavut. Anna kiehua hetki.

3. Lisää maapähkinävoi ja mausta kastike hunajalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja ripottele pinnalle reilusti silputtua basilikaa (sekä rouhittuja maapähkinöitä).

Kaikkea kivaa kesäkurpitsasta:

kesäkurpitsa-oliivipizza

Kesäkurpitsa-oliivipizza

kesäkurpitsapastaa ja macadamiapestoa

Kesäkurpitsaa ja macadamiapestoa

kesäkurpitsakääryleet pastakastikeella

Kesäkurpitsakääryleet pastakastikkeella

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsafritit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *