Reseptit

Kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsavuoka saa makua ja mehevyyttä punaisella pestolla silatusta tuorejuustosta. Tuore fenkoli antaa kastikkeelle pirskahduksen aniksen makua – jos se ei ole lempparisi, voit korvata fenkolin lehtisellerillä tai porkkanalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsavuoka

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 rkl pesto rossoa (punaista pestoa)

Tomaattikastike

  • 1 pieni fenkoli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 3/4 tl suolaa

Pinnalle

  • 1-2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Kesäkurpitsavuoka tehdään helposti näin:

1. Halkaise ja huuhtele fenkoli, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset uunivuoassa.

3. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään. Lusikoi seosta kesäkupitsaviipaleille, pyöräytä rulliksi ja nosta kastikkeen joukkoon. Ripottele päälle juustoraastetta.

4. Kypsennä kesäkurpitsavuoka 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X