Kesäkurpitsavuoka
Kesäkurpitsavuoka saa makua ja mehevyyttä punaisella pestolla silatusta tuorejuustosta. Tuore fenkoli antaa kastikkeelle pirskahduksen aniksen makua – jos se ei ole lempparisi, voit korvata fenkolin lehtisellerillä tai porkkanalla.
Ainekset
Kesäkurpitsavuoka
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 200 g tuorejuustoa
- 3 rkl pesto rossoa (punaista pestoa)
Tomaattikastike
- 1 pieni fenkoli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- 3/4 tl suolaa
Pinnalle
- 1-2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Kesäkurpitsavuoka tehdään helposti näin:
1. Halkaise ja huuhtele fenkoli, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset uunivuoassa.
3. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään. Lusikoi seosta kesäkupitsaviipaleille, pyöräytä rulliksi ja nosta kastikkeen joukkoon. Ripottele päälle juustoraastetta.
4. Kypsennä kesäkurpitsavuoka 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous