Reseptit

Kesän mehevin mustikkakakku

1.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Tästä mustikkakakusta ei makua ja mehevyyttä puutu. Mikä parasta, mehevä mustikkakakku valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset

200 g mantelimassaa
2 munaa
1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g mascarponea
1 limetin raastettu kuori
1–2 rkl limettimehua
1/2 l mustikoita

Valmistusohje

Mehevä mustikkakakku valmistuu helposti ja nopeasti.

1. Raasta mantelimassa. Lisää joukkoon munat ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Peitä noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja tuntuu keskeltä kypsältä.

2. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita kerma joukkoon. Mausta limetinkuoriraasteella ja mehulla.

3. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Lisää päälle mustikat. Kakku säilyy jääkaapissa hyvin kaksi vuorokautta.

Katso myös:

Mustikkakakku, Ruoka.fi

Hyydytetty mustikkakakku, Ruoka.fi

Mustikka-valkosuklaakakku, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *