Reseptit

Kesän mehevin mustikkakakku

Mehevä mustikkakakku saa ihanan maun mascarpone-juustosta, mantelimassasta ja limetistä. Tästä mustikkakakusta ei makua ja mehevyyttä puutu. Mikä parasta, mehevä mustikkakakku valmistuu helposti ja nopeasti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Mustikat, mascarpone-juusto ja mantelimassa. Voiko mustikkakakkua muhkeammilla mauilla leipoa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mehevä mustikkakakku

  • 200 g mantelimassaa
  • 2 munaa
  • 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g mascarponea
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 1–2 rkl limettimehua
  • 1/2 l mustikoita

Valmistusohje

Mehevä mustikkakakku valmistuu helposti ja nopeasti:

1. Raasta mantelimassa. Lisää joukkoon munat ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Peitä noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja tuntuu keskeltä kypsältä.

2. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita kerma joukkoon. Mausta limetinkuoriraasteella ja mehulla.

3. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Lisää päälle mustikat. Mehevä mustikkakakku säilyy jääkaapissa hyvin kaksi vuorokautta.

Vinkki: Kokeile myös mummon mainiota mustikkapiirakkaa. Se tuo lapsuuden kesän mieleen.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot herkullisen mustikka-valkosuklaakakun

X