Reseptit

Kesän parhaat hampurilaiset

Kesän parhaat burgerit maustetaan kermaviilikastikkeella ja parannellulla ketsupilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kpl pieniä rieskoja
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g voimakasta juustoa viipaleina
  • 100 g pekonia
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1/2 ruukkua salaattia
  • 2 suolakurkkua viipaleina

kastike:

  • 1-2 kesäsipulia
  • 2 dl kermaviiliä
  • ripaukset suolaa ja sokeria
  • ripaus mustapippuria

paranneltu ketsuppi:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 1 dl ketsuppia

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin kastikkeet. Hienonna kesäsipuli ja sekoita se kermaviiliin. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa ja lisää paprikajauhe ja curry. Kuullota mausteita pannulla noin minuutin ajan. Sekoita paahtuneet mausteet ketsupin joukkoon. Jätä kastikkeet odottamaan.

2. Muotoile jauhelihasta vedellä kostutetuin käsin neljä melko ohutta pihviä, joiden halkaisija on hieman isompi kuin rieskojen. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Jätä pihvit odottamaan paistamista huoneenlämpöön.

3. Paista pekoni grillissä tai pannulla rapeaksi. Paista pihvit pekonin rasvassa ruskeiksi molemmilta puolilta, noin 1 ½ minuuttia per puoli. Lisää pihvien päälle juustoviipaleet, kun olet kääntänyt ne.

4. Kokoa hampurilaiset. Levitä rieskan puolikkaille ketsuppia. Nosta päälle salaatinlehdet, tomaattiviipaleet, pihvi, pekoniviipaleet ja suolakurkkusiivut. Valuta päälle kermaviilikastiketta ja paina päälle toinen rieska. Tarjoile heti.

X